)Alltså blev det en Budapest rulle denna pestiga dag. =(Idag har både jag och min dotter mått dåligtmen efter ett tags vilande i soffan mådde iallafall jag lite bättreoch bestämde mig för att
Budapestbakelse. 100 g hasselnötter. 10 g vaniljsocker, äkta. 15 g ekologisk citronsaft. Sätt ugnen på 180 grader. Tillsätt resterande 150 g socker under ständig vispning till en fast maräng. Fyll marängen i en plastspritspåse med slät tyll nr 12 eller klipp ett hål framtill. 100 g hasselnötter. 10 g vaniljsocker. 15 g ekologisk citronsaft
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 2 krm vit- eller svartpeppar. 1 ägg. 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor. Till 2 - 3 portioner. bara 1 dl vätska att späda med. Till 8 - 10 portioner. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. Är köttsaften som sipprar ut fortfarande röd måste du steka färsen ytterligare ca 10 minuter. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Gör färsen som i vårt recept, men blanda i 1 dl rårivet rotselleri och 1 dl rårivet syrligt äpple. Späd med vatten, men ta bara 1½ dl vätska till vårt recept. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 2 krm vit- eller svartpeppar. 1 ägg 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor
-) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter. -). Men idag snodde jag ihop en tårta eftersom jag hade en massa äggvita över då vi ätit äggulor i helgen
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. När den svalt är det dags för glasyren. 1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 msk citronsaft. 1 dl vispgrädde. 175 grader. 30 - 40 minuter. Ca 10 minuter. 30 - 40 minuter. 1½ dl crème fraîche. 1 dl vispgrädde. 1 kg
Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. 4 äggvitor4 msk sötning1 dl hasselnötsmjöl1 msk kokosmjöl1 burk organic kokosmjölk1/2 tsk vaniljpulver250 g tinade hallonev sötning / fibersirap175 grader på ugnen. Grädda ca 15 min
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.