-) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter. Det är ju ingen hemlighet att jag gillar kakor och bakverk men själv bakar jag sällan och gör jag det så blir det oftast bullar eller hallongrottor
Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. Ca 6 portioner. 4 äggvitor4 msk sötning1 dl hasselnötsmjöl1 msk kokosmjöl1 burk organic kokosmjölk1/2 tsk vaniljpulver250 g tinade hallonev sötning / fibersirap175 grader på ugnen
Så efter jobbet blev det att sätta igång och baka lite budapest bakelser. Låt botten svalna helt och vispa sedan grädda och stryck upp på budapest botten och sprid ut lite hallon eller något annat storts bär
Här kommer lite bilder från vår första dag i Budapest. Vi bodde på Hilton Hotel West End så mer eller mindre mitt i smeten och vägg i vägg med Budapests största shoppingcenter
Dessa söta spökbakelser är egentligen en ny variant av budapestbakelser. Jag gjorde budapestbotten utifrån standardreceptet, stansade ut ringar med pepparkaksform, bred på hallonsylt, spritsade grädde och toppade med spöken som jag gjort i sugarpaste
1. Körsbär rétes (ungersk strudel)- ganska god förutom kärnan som visst var kvar. 2. Korvgryta med potatis och paprika (så klart), på stora marknadens enklare serveringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.