Ingredienser Portioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Klockan 22 i lördags fick jag för mig att jag skulle testa att koka kola utan termometer. Jag och en kompis höll egentligen på att göra oss i ordning för utgång, men när andan faller på då är det inte mycket annat att göra
Skär kålen i små bitar. Skala och skiva morötterna. Fräs kål och morötter i smör tills kålen mjuknar. Späd med vatten och buljongtärning och lägg i kryddorna
Vitkålssoppa med frikadeller är klar att servera. Koka vitkålssoppan på låg värme under lock i 30 minuter om du använder sommarkål och 1-1,5 timmar om du gjort soppan på vinterkål. Koka frikadellerna med vitkålssoppan i minst 10 minuter
Ett av resultaten, av detta oplanerade extraarbete, blev denna vitkålssoppa. När maken var och handlade mat senast köpte han ett gigantiskt vitkålshuvud
I år testade jag en ny variant av kola som består av brynt smör och havssalt. Älskar brynt smör. Brynt smörkola med havssaltca 25 kolor200 g smör2 dl vispgrädde2 dl strösocker1 dl farinsocker1 dl glykos½ dl vatten1 tsk havssaltBryn smöret i en kastrull (fega inte ur med det brynta smöret, det ska vara på gränsen till för mörkt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.