1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 150 g Arla® Svenskt Smör 4 dl Arla® mjölk 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 8 äggulor 2 dl rårörsocker 2 dl blåbärGör så här Bryn smöret, ställ åt sidan. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor och socker poröst. Häll mjölkblandningen över äggsmeten. Häll tillbaka i kastrullen och värm till ca 83°. Häll av det klarade smöret. Rör ner bottensatsen i kastrullen och rör till en jämn smet. Låt smeten kallna. Kör smeten i glassmaskin. Förvara glassen i frysen innan servering. Servera med blåbär
500 g mjölk 500 g grädde 50 g glykos 125 g strösocker 125 g mörkt muscovadosocker 240 g äggula 1,5 gelatinblad 30 g smör, brynt 7 g salt 2 dl valnötter
Ingredienser Portioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Klockan 22 i lördags fick jag för mig att jag skulle testa att koka kola utan termometer. Jag och en kompis höll egentligen på att göra oss i ordning för utgång, men när andan faller på då är det inte mycket annat att göra
I år testade jag en ny variant av kola som består av brynt smör och havssalt. Älskar brynt smör. Brynt smörkola med havssaltca 25 kolor200 g smör2 dl vispgrädde2 dl strösocker1 dl farinsocker1 dl glykos½ dl vatten1 tsk havssaltBryn smöret i en kastrull (fega inte ur med det brynta smöret, det ska vara på gränsen till för mörkt)
Ingredienser Portioner. 6 bufféportioner 500 g brysselkål 2 gula lökar 2 msk smör 1 1/2 msk mörk sirap 2 tsk äppelcidervinäger 2 lagerblad 3 dl äppelmust salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering ribbestek Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.