Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Skär tomaterna i stora bitar. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
Dela vitlöksklyftorna på längden och gnid snittytan mot det varma brödet. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar
Pensla baguettskivorna med lite olja och lägg på en bakplåt. Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Fördela på brödskivorna och droppa över lite créma di balsamico eller balsamvinäger. 16 kvisttomater. 1Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Blanda ihop, salta och peppra lite påtomaterna. Skär tomaterna i bitar och grovhacka basilikan. Bruschetta med tomat och basilika är fräscht och jättegott
Skiva tomater. Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara
Perfekt som tillbehör till grillat eller varför inte på buffébordet. Jag fick tips om dessa tomater av min vän Jenny och de var verkligen goda och enkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.