var wpcom_adclk_hovering = false. Det där benpasset kan vara det bästa jag har gjort på länge. Mixa samman allting och häll upp i burk, skål eller glas
Jag brukar köpa naturella tomaterpåpåse, och marinera själv med god olja och olika smaksättningar. Lägg tomaterna i en glasburk, eventuellt kan man strimla dem innan om man vill
Men tänk efter och studera en blomma i detalj, vilken härlig färg som ger en försmak av sommaren. Koka upp saftmoset med sockret, tillsätt vaniljessens och häll upp på väl rengjorda burkar och förslut dem med en gång
Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Jag tänkte hur som försöka mig på en omgång chutney själv i år, på köpta tomater, inte riktigt samma sak, men vad ska man göra
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Häll upp på väl rengjorda glasburkar. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaternapå tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Hacka undertiden resterande tomater grovt. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Skär tomaterna i stora bitar. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
även om jag gjorde en stor miss på den ena. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
Då knackar sommarförkylningenpå dörren. Kanske sista helgen den här sommaren som det blir så. Det går åt ganska mycket olivolja eftersom tomaterna ska täckas av det i burk med lock
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Skiva tomater. Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara
Jag fick tips om dessa tomater av min vän Jenny och de var verkligen goda och enkla att göra. Perfekt som tillbehör till grillat eller varför inte på buffébordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.