Brownies med kola och karamelliserade popcorn
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g saltade, poppade popcorn (helst kastrullpoppade!) (0,5 dl opoppade)
  • 1180 g strösocker (2 dl)
  • 150 g smör
  • 12 msk havssalt
  • 1120 g smör
  • 1120 g mörk choklad
  • 11,5 dl strösocker
  • 11,5 dl ljust muscovadosocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 msk kakao
  • 11 krm salt
  • 1135 g strösocker (1,5 dl)
  • 1150 g vispgrädde (1,5 dl)
  • 1105 g ljus sirap (0,75 dl)
  • 12 tsk flingsalt
  • 1 Karamelliserade popcorn50 g saltade, poppade popcorn (helst kastrullpoppade!) (0,5 dl opoppade) 180 g strösocker (2 dl) 50 g smör 2 msk havssalt
  • 1 Browniebotten120 g smör 120 g mörk choklad 1,5 dl strösocker 1,5 dl ljust muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 krm salt
  • 1 Kola50 g smör 135 g strösocker (1,5 dl) 150 g vispgrädde (1,5 dl) 105 g ljus sirap (0,75 dl) 2 tsk flingsaltKaramelliserade popcorn
  • Smält sockret försiktigt i en stekpanna utan omrörning. Tillsätt smöret och rör runt tills det blivit en gyllenbrun, slät massa. Häll i popcornen och vänd runt dem, strö över havssaltet och vänd runt lite till. Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och dela försiktigt på dem med två gafflar. Låt svalna. Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en fyrkantig form ca 24 cm och täck botten med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad. Rör i allt socker och 2 ägg. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna. Kola
  • Häll upp alla ingredienser förutom salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till smeten når 120 grader. Rör om då och då. Smaka av med salt. Montering
  • Spara en tredjedel av popcornen till garnering. Hacka två tredjedelar smått och lägg på browniebotten, häll sedan över kolan och ställ in i frysen att svalna lite. När kolan svalnat något strör du över resterande hela, karamelliserade popcorn. När kolan svalnat helt och stelnat, skär upp i små bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.