50 g
saltade, poppade popcorn (helst kastrullpoppade!) (0,5 dl opoppade)
1180 g
strösocker (2 dl)
150 g
smör
12 msk
havssalt
1120 g
smör
1120 g
mörk choklad
11,5 dl
strösocker
11,5 dl
ljust muscovadosocker
11 tsk
vaniljsocker
12
ägg
13 dl
vetemjöl
12 msk
kakao
11 krm
salt
1135 g
strösocker (1,5 dl)
1150 g
vispgrädde (1,5 dl)
1105 g
ljus sirap (0,75 dl)
12 tsk
flingsalt
1 Karamelliserade
popcorn50 g saltade, poppade popcorn (helst kastrullpoppade!) (0,5 dl opoppade) 180 g strösocker (2 dl) 50 g smör 2 msk havssalt
1 Browniebotten120
g smör 120 g mörk choklad 1,5 dl strösocker 1,5 dl ljust muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 krm salt
1 Kola50
g smör 135 g strösocker (1,5 dl) 150 g vispgrädde (1,5 dl) 105 g ljus sirap (0,75 dl) 2 tsk flingsaltKaramelliserade popcorn
Smält sockret försiktigt i en stekpanna utan omrörning. Tillsätt smöret och rör runt tills det blivit en gyllenbrun, slät massa. Häll i popcornen och vänd runt dem, strö över havssaltet och vänd runt lite till. Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och dela försiktigt på dem med två gafflar. Låt svalna. Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en fyrkantig form ca 24 cm och täck botten med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad. Rör i allt socker och 2 ägg. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna. Kola
Häll upp alla ingredienser förutom salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till smeten når 120 grader. Rör om då och då. Smaka av med salt. Montering
Spara en tredjedel av popcornen till garnering. Hacka två tredjedelar smått och lägg på browniebotten, häll sedan över kolan och ställ in i frysen att svalna lite. När kolan svalnat något strör du över resterande hela, karamelliserade popcorn. När kolan svalnat helt och stelnat, skär upp i små bitar.
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Kola. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Mina browniesmedkolaoch chokladganache. Smält kolan tillsammans med vispgrädden och saltet en skål över ett vattenbad och rör om då och då tills allt smält ihop
Låt svalna något och bred sedan ut kolan över lagret. Detta blir en ganska rinnig kola. Smält smöret i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen till en jämn smet
Salta popcornmed sött, knaprigt karamelltäcke och saftig muffins med fluffig grädde på toppen. Och mer lär det bli, vi närmar oss ju påsken med stormsteg
Har sett på väderappen att från ochmed imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.