Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 1150 g smör
  • 1170 g strösocker (2 dl)
  • 18 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1110 g ägg (2 st)
  • 145 g vetemjöl (3/4 dl)
  • 150 g smör
  • 1100 g vispgrädde (1 dl)
  • 1130 g strösocker (1,5 dl)
  • 170 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 1 jordnötter
  • 1 minimarshmallows
  • 1 Chokladkaka150 g mörk choklad 70 % 150 g smör 170 g strösocker (2 dl) 8 g vaniljsocker (1 msk) 110 g ägg (2 st) 45 g vetemjöl (3/4 dl)
  • 1 Kola50 g smör 100 g vispgrädde (1 dl) 130 g strösocker (1,5 dl) 70 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 1 Topping jordnötter minimarshmallowsChokladkaka
  • Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, ta ut och låt svalna helt. Kola
  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker och sirap. Rör om och koka upp, koka till ca 122-124 grader eller till ett kulprov, rör då och då i botten men inte hela tiden. Dra av från värmen. Slå kolan över botten och låt den stelna i rumstemperatur 20 min. Strö över jordnötter och marshmallows. Låt sätta sig i kylen 1 timme eller över natten. Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.