Därför hastades denna kladdkaka samman, eller kladdkakor faktiskt. Smaka av med salt och peppar. Julen är officiellt över, alla dagar som heter något med jul är förbi
Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Kladdkaka i sig är enkelt att göra och svårt att misslyckas med, bara att smälta smör och röra ihop med resten av ingredienserna (just därför bakar jag det ytterst sällan)
Bred sedan ut den heta kolan över kakan i formen och ställ kallt, så att kolan stelnar lite. Kakan blir bäst om den får stå kallt ett tag innan servering
Det är en kaka medextraallt. Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.