Här kommer ettbra brödrecept som ni bums skall skriva upp i receptpärmen. Det ger brödet jämnare porer och gör att det kan hålla vätskan bättre – det blir mer elastiskt, smular mindre, håller längre och blir bra mycket saftigare
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Kanske håller den inte i hop precis lika bra. Og så er det nogen gange at man bare skal fokusere på at bage en god kage, mens verden ligeså stille stabiliserer sig rundt omkring én
Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.