15 minuter
Vänd upp på sockrat papper och lossa bakplåtspappret. Låt kallna. Dela i två bottnar. Höj ugnsvärmen till 225º.
5 minuter
Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet och passera genom en sil. Kasta kärnorna. Vispa äggulor och socker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite av passionsfrukten i en kastrull. Rör ner res-ten av passionsfrukten i kastrullen. Rör ner passionsfrukten i äggulevispet. Blanda i grädden och vänd sist i äggvitorna. Bred moussen över en ljus botten och lägg på chokladbottnen.
En kombination av dessa tårtor blev alltså bröllopstårtan Choklad- och passionsfruktsmoussetårta. För första gången har jag nu bakat tårtor till ett bröllop
Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Detta är en elegant men enkel bröllopstårta i vitt med ljust rosa rosor den består av chokladbottnar fyllda med en hallonmousse och vit choklad spacklad med marängsmörkräm och täckt med extra vit marsipan
Tillbaka till bröllopstårtorna, det var ju en tårta som var speciell så jag börjar med den, egentligen är det ganska självklart, den är nämligen vegansk, och visst ska det alltid finnas ett sådant alternativ till varje tårta
Vet inte hur många förfrågningar på bröllopstårtor jag fått. Hittills har jag alltid sagt nej. Det är ju en sån viktig dag och jag vill inte stå där och det blir inte bra för brudparet
Hej. Gråaste och tristaste vädret utanför fönstret idag. Inget jag blir direkt pigg av, men ett pass på gymmet nu i kväll hjälpte faktiskt energin på traven
Bröllopstårtor till Linda och Henrik. I helgen så gifte sig Linda och Henrik. De önskade en tårta i liknande stil som den "vintagetårtan" Emelie och Miachel beställde för ett tag sedan
Bröllopstårtor till Malin och Carl. Denna stora beställning körde jag till Gullmarsstrand i Fiskebäckskil i fredags där Malin och Carls bröllopsmiddag skulle vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.