Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm).
Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i smeten, blanda försiktigt. Häll ner smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 35-40 minuter. Tag ut kakan och låt svalna.
Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den får en gyllenbrun färg.
Vispa Milda Visp tillsammans med sockret.
Dela botten i två delar och fyll med en tredjedel av vispen och hälften av bären och frukten. Lägg den andra delen över och täck hela kakan med resten av vispen.
Täck kakans sidor med den rostade mandeln. Garnera tårtan med frukt, bär och eventuellt godis och strössel.
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Tårtbottnen. Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter. Det kändes härligt att höra ljudet av en arbetande Kitchen Aid, att smälta choklad och fylla en spritspåse med grädde
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Budapesttårta. LillPrinsen fyllde ju 20 år i söndags och självklart så firade vi med massor av gofika. Budapesttårta var en av godsakerna och om du vill så får du gärna låna mitt recept på den, läs nedanför bilden
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Då var det avklarat. Kalaset för att fira att man blivit ett år äldre. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.