Fräs grön-sakerna ytterligare en stund på medelvärme. 1. Byxa fisken genom att skära bort raden med ben som sitter på mitten av fiskfiléns tjockaste del
Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 9-11 dl vetemjöl. Två stora avlånga bröd 50 g färsk jäst 1 msk salt 5 dl vatten 2 msk olivolja 5 dl fint durumvetemjöl 9-11 dl vetemjöl
bouillabaise eller fransk fisk- och skaldjursgryta (soppa) som översättningen blir. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
En äkta bouillabaisse ”ska” kokas på egen fond och med tanke på hur lyxig den här soppan är så tycker jag att man kan ta sig tiden att göra den helt från grunden
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
-). Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
2 tsk fransk senap. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.