Kött, fisk & fågel 1

Kött, fisk & fågel 1

  • 9 Recept
Vad gör man med kycklingfärs?

Vad gör man med kycklingfärs?

Gratinera i ugnen i 10-15 minuter tills sockret karamelliserats. När jag var och handlade i torsdags fick jag för mig att jag skulle köpa kycklingfärs
Cheap man´s Bouillabaisse - 16kr

Cheap man´s Bouillabaisse - 16kr

Detta är en fisksoppa som ursprungligen kommer från södra Frankrike. Egentligen har man i många olika typer av fisk och skaldjur när man tillagar en Boillabaisse, men eftersom vi dels inte har hela dagen på oss och dels inte har plånböcker tjocka som Ingvar Kamprads så ska jag i detta receptet endast använda mig av torsk
Bouillabaisse - fransk fiskgryta

Bouillabaisse - fransk fiskgryta

Skär fisken i skedstora bitar, kläm över citronsaften och strö över lite flingsalt. Låt såsen koka ihop och bli rund i smaken, tillsätt tomater, morötter, sockerärtor, purjolöksstrimlor och till sist fiskbitarna
Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Skär fisken i tärningar och tillsätt
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Igår bjöd Carina på en suverän Fisksoppa som herr Backa inte var lika nöjd med han har en känslig snok för vitlök
köttfärs och potatisgratäng

köttfärs och potatisgratäng

1 hackad lök. 1 dutt svartpeppar. Ställ in i ugnen ca 1 timme på 175 grader, du kan behöva ha en bit folie över sista halvtimmen så den inte blir för mörk. 1 hackad lök. 1 dutt svartpeppar
Pastagratäng med köttfärs och enkel ostsås

Pastagratäng med köttfärs och enkel ostsås

2 gula lökar, fint hackade2 vitlöksklyftor, fint hackade400 g nötfärs1 tetra krossade tomater1 kalvbuljongtärning2 msk tomatpuré½ tsk av vardera timjan, oregano och basilika1 tsk paprikapulver1 msk balsamvinägersalt, pepparFräs löken i lite margarin. )2 msk maizena ljus redning50 g lagrad ost, gärna 17%Koka upp buljong i en kastrull
Dubbelmarinerad tjälknul

Dubbelmarinerad tjälknul

1. Låt köttet stå i ugnen 10-12 timmar. låt ligga och dra ca 12 tim. 1,5 kg älgkött. 1 l vatten. 1 dl salt. 1 tsk socker. 1 st lagerblad. 15 st enbär. 1 ask gräslök
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

ca 1 kg djupfryst fransyska av nöt ----------Marinad---------- 2 ½ dl vatten 3/4 dl salt 2 tsk socker 2 tsk krossade svartpepparkorn 2 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin. ca 1 kg djupfryst. 1 tsk timjan. 1 tsk rosmarin