Detta är en fisksoppa som ursprungligen kommer från södra Frankrike. Egentligen har man i många olika typer av fisk och skaldjur när man tillagar en Boillabaisse, men eftersom vi dels inte har hela dagen på oss och dels inte har plånböcker tjocka som Ingvar Kamprads så ska jag i detta receptet endast använda mig av torsk
Skär fisken i skedstora bitar, kläm över citronsaften och strö över lite flingsalt. Låt såsen koka ihop och bli rund i smaken, tillsätt tomater, morötter, sockerärtor, purjolöksstrimlor och till sist fiskbitarna
1 hackad lök. 1 dutt svartpeppar. Ställ in i ugnen ca 1 timme på 175 grader, du kan behöva ha en bit folie över sista halvtimmen så den inte blir för mörk. 1 hackad lök. 1 dutt svartpeppar
ca 1 kg djupfryst fransyska av nöt ----------Marinad---------- 2 ½ dl vatten 3/4 dl salt 2 tsk socker 2 tsk krossade svartpepparkorn 2 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin. ca 1 kg djupfryst. 1 tsk timjan. 1 tsk rosmarin