1. Knäck äggen och vispa dem lätt. Smält smöret på svag värme, gärna i en tjockbottnad kastrull. 2. Häll i äggsmeten i kastrullen och rör sedan långsamt mot botten med en träslev tills röran blir krämig
Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i grova bitar och mixa den sedan fint i en matberedare. Tillsätt ägg, senap, dill, salt och peppar och mixa till en jämn smet
Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Torskrygg med brynt smör och pepparrot kan nog vara bland det godaste man kan äta enligt mig. Hettan från pepparroten tillsammans med det knäckiga brynta smöret och mjäll torsk = ren magi
Att tillaga fisken i ugnen är väldigt praktiskt och rätten sköter sig praktiskt taget själv. I detta recept så har fisken fått ett gott krispigt senapstäcke
Här kommer ett recept på smarrig och snabblagad husmanskost – fiskpudding. Hela familjen älskar det och vi är tacksamma för att vi fått receptet av bästa vännens mormor
Ikväll åt vi smörstekt torskrygg varsamt kryddad med salt och peppar samt vänd i vetemjöl. Den stekta fisken avnjöts tillsammans med goda tillbehör som räkor, sparris, pepparrot, skirat smör och serrranochips