1230 g kyld pajdeg. 1100 g bacon. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 1Skär baconet i mindre bitar och stek till fin färg i torr stekpanna. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Skiva purjon, skär halloumin i bitar, klipp baconet i småbitar. Pajdeg. Stek baconet och löken. Pajdegen. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i pajform
Fördela bacon i botten på pajen. Klipp ner bacon i små bitar och stek i smör. Pajdeg. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter, täck eventuellt över så den inte bränns vid. 1 paket bacon (140 g)
Stek kantareller och bacon och låt svalna lite. Gör pajdegen, bäst tycker jag det går i en matberedare och blandar mjöl och smör till en smulig deg och droppar i vatten till lagom konsistens
Fördela bacon i botten på pajen. Klipp ner bacon i små bitar och stek i smör. En jättegod och smarrig paj som jag bjöd på när vi hade kalas förra fredagen
Under en tid nu har jag sett många som delat ett inlägg om Bacon/Tacopaj, som man tillagar i ugnen. Gott ser det ut att vara, bacon, taco och ost - vad kan gå fel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.