Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund. Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel
Stek kantareller och bacon och låt svalna lite. Gör pajdegen, bäst tycker jag det går i en matberedare och blandar mjöl och smör till en smulig deg och droppar i vatten till lagom konsistens
Mumsig Kantarellpaj. Jag älskar kantareller och denna paj är jätte god och krämig. Ungefär 1 liter kantareller. Ställ sedan in i ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen fått en fin färg
1230 g kyld pajdeg. 1100 g bacon. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 1Skär baconet i mindre bitar och stek till fin färg i torr stekpanna. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Skiva purjon, skär halloumin i bitar, klipp baconet i småbitar. Pajdeg. Stek baconet och löken. Pajdegen. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i pajform
Hacka samman pajdegen i matberedare. Lägg det i pajskalet. Pajdeg. Klä en pajform med degen, ställ i kylen 20 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Grädda pajen ca 40 minuter eller tills den fått fin färg. 300 g färska kantareller eller annan svamp
Fördela bacon i botten på pajen. Klipp ner bacon i små bitar och stek i smör. Pajdeg. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter, täck eventuellt över så den inte bränns vid. 1 paket bacon (140 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.