Då min svärfar kommer från Ungern och min fru således är halvungerska, och har lite ungersk matkultur med sig i blodet, så är det klart att jag måste laga något ungerskt emellanåt
Tillsätt strimlad paprika, paprikapulver och buljong. 1,5-2 kg högrev i tärningar. 1 dl paprikapulver. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Tur att jag stod vid spisen hela söndagen så att jag har något att dela med mig av till er. Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarna i olja i en stekgryta. Tillsätt kummin, lagerblad, paprikapulver och tomatpuré och häll över krossade tomater, buljong och vin
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Häll av den och pressa den med en potatispress eller mosa den med en potatisstöt alternativt en gaffel
Smaka av grytan med salt och peppar. Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.