Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Koka upp vattnet och häll det över köttet, så att det precis täcker, koka cirka 15–20 minuter
Ungerskgulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungerskgulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull
UngerskGulasch - Sze´kely gulyàs. Ungerskgulasch ska koka länge men den är lätt att göra . . Till er som gärna ville ha receptet på lååångkoket kommer det här såklart
Första rätten blev en ungerskgulasch som räckte i 3 dagar. Jag har länge vela ha en bra gjutjärnsgryta, sâ dâ jag hittade ett specialerbjudande pâ Le Creuset grytor för nâgot mânad sen sâ slog jag till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.