Lägg på pizzatopping efter önskemål - jämnt fördelat över hela pizzan. Degen i 4 delar och rullar till bollar som du kavlar ut till 4 runda pizzor. Dela degen i 4 delar
1 medelstor morot. 2 vitlöksklyftor 1 medelstor morot. Detta är mitt absoluta favoritrecept på köttfärssås, den blir så himla god att det är svårt att sluta äta
Lägg även i köttfärsen och bryn på medelvärme. Snabbare än snabbt dokumenterades insatsen i min receptbok och äntligen slipper jag känna mig vilsen när det skall lagas bolognese
Libbsticka och sellerisalt får man tag på i saluhallar och kryddbodar men enklast är nog webbhandel. Köttfärssås BologneseDet här är det tredje receptet på köttfärs Bolognese som jag publicerar
)Spagetti Bolognese med köttfärssåsDu behöver500-600 g köttfärs1 riven morot2 vitlöksklyftor2 gula lökar½ burk majsköttbuljongtärning (tärning + vatten)4 dl vatten1-2 dl matlagsningsgrädde1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup1 msk oreganosalt och pepparriven ostGör så härHacka lök, riv morot och pressa vitlökenBryn köttfärsen, salta och peppraSedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomaterKoka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i detLåt puttra upp på svag värme i ca 20 minuterTillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp
När man gör en sådan här god Bolognese så gör man en redig sats på en gång och fryser in. Det finns inget originalrecept på Ragù Bolognese som betyder köttragù från Bologna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.