Jag serverade med en blomkålskräm smaksatt med lite fänkål och knaperstekt, tunt skivad blomkål. Det är inte mycket smak på pilgrimsmusslor (kammusslor), mjälla med en nästan lite söt smak men väldigt, väldigt goda
Hyvla morötterna som ska picklas tunt på längden med mandolin eller potatisskalare. Rör ihop olivolja, honung, citronsaft, salt och peppar och blanda det med morötterna
Vafför är den svenska köpta varianten så otroligt smaklös jämfört med äkta vara. Självklart väljer du att skölja ner allt med ett glas isté eller som ikväll med ett glas nypressad apelsinjuice
Gott med torskrygg. Svårt att misslyckas med samt en bra blandning av subtila smaker. Börja med att blanda vatten och salt och lägg i fyra torskbitar för att rimma dem
Att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ. Vad som är det bästa bränslet för kroppen är individuellt och att hitta rätt väg är verkligen en spännande resa som pågår hela livet, eftersom både kropp och själ förändras med tiden
Gnugga in karrén i olja och krydda med salt, svartpeppar och vatten. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en panna med lite rapsolja låt morötterna gå i pannan tills de mjuknar och tillsätt lökarna på slutet
Såhär i ruggiga kalla tider kan det vara gott med en ljummen sallad. Det fina med det är att många smaker förstärks, en varm tomat eller oliv smaker alltid mer än en kylskåpskall
Här kommer dagens middagstips, Kokt kolja medblomkålskräm, smörstekta rotsaker och gurksallad. Skär bort dem med ett v-format snitt så att filén ser ut att ha fått två byxben
En grillad sandwich är alltid rätt, idag med kräftor i kombination med dijonsenap och varm avacado. En trevlig och lätt kombination som serveras med en tomat och löksallad
Kycklingsallad med fetaost, sallad, fefferoni, paprika, avacado, tomater och balsamvinäger. Fick frågan av läsare om jag kunde komma med lite mattips som jag använder mig av nu vid min viktmisnkning och självklart ska jag väl kunna fixa det
Enligt uppgift blir t ex kött som tillagats med SV-teknik mycket mörare och saftigare samt att aromerna stannar kvar i köttbiten eftersom den är tillagad i vakuumpåse
Funkar jättebra till lite mera rustika sallader med till exempel avacado och rödlök. Jag tycker inte att det gör så mycket om det blir lite klumpar av osten, det är bara gott, annars kan man vispa ned osten med elvisp för att undvika klumpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.