När jag gjorde dessa förträffligt goda blomkålsbiffar (en ny favorit) använde jag samma recept som till en annan favorit inom kategorin grönsaksbiffar, nämligen broccolibiffar (se här)
Servera blomkålsbiffarna tillsammans med valfritt tillbehör. Inspirerat efter ett recept i Buffé 9/2014 och modifierat på bästa Cajsa Warg-manér blev veckans vegetariska, blomkålsbiffar med indiska smaker
BLOMKÅLSBIFFAR (4 portioner) Ett litet-mellanstort Blomkålshuvud 1 Ägg Ca. 1 msk Fiberhusk ½-1 lök Soja Salt Vitpeppar Dela vitkålen i mindre buketter, koka den i lättsaltat vatten till den är mjuk (inte för mjuk)
Jag älskar när mina experiment i köket blir bra. Som det här. I veckan har jag varit så himla sugen på potatisen som jag köpte med mig hem för ett tag sedan
Blomkålsbiffar. Servera fläsket med lökröran, blomkålsbiffarna och lite lingon. När det är cirka 10 minuter kvar på fläsket börjar du steka blomkålsbiffarna
Blomkålsbiffar/-falafel. Falafel gjorda på blomkål istället för kikärtor, funkar det undrar ni. Ja, det gör det verkligen och de blir jättegoda och håller mycket bra ihop
Idag har jag möjligen konstruerat den optimala vego-burgaren. Well, optimal i smaker, sen att den är i princip omöjlig att äta med händerna, gör att den kanske inte uppfyller hamburgarens alla krav
Jag hade en blomkål liggandes i kylen som jag hade köpt för rätt länge sedan. Den behövdes användas upp innan den blev dålig, så i lördags bestämde jag mig för att utnyttja hela blomkålshuvudet på en och samma gång
400g blomkål3 ägg1,5 dl riven ost1,5 msk fiberhuskFranska örter (eller andra kryddor)Salt och pepparKokosolja till stekning Lägg blomkål i en matberedare och kör till en grynig konsistens (alternativt riv blomkålen med ett rivgärn)
Oftast, när jag gör blomkålsbiff, så brukar jag panera den i parmesanost - det blir så himla knaprigt och gott, och dessutom tillför parmesanen en massa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.