Blomkålsbiff med kryddig rädissallad
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • skål
  • kastrull
  • dl
  • msk
  • tsk
  • 20 min Tillagningstid 20 min Totala tiden 40 min Den här biffen kan man använda som ett vegetariskt alternativ till den grillade biffen under sommaren. Biffarna kan lätt bli lite lösa i konsistensen varför de inte lämpar sig till att grillas utan ugnen är bästa alternativet. Den är mycket smakrik och den kryddade rädissalladen som man har till lyfter upp rätten från att bli vardagsmat till en riktig festmåltid. Rädisor kan många gånger vara lite skarpt till de allra minsta och då kan du enkelt ersätta denna med en enkel gurk- eller melonsallad. Receptet ser du i ingredienslista. Vill man ha lite extra smak på biffen kan man öka mängden gräslök till det dubbla och kanske lite extra smakrik ost. Vill man utöka matmängden kan man göra en enkel grönsallad att ha till (dock endast till barn över 1 år). Författare: Mejas Mat Recept typ: Huvudrätt Maträtt: Hälsokost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: ½ blomkålshuvud 1 ägg ½ dl mandelmjöl ¼ kruka gräslök 1 kvist dragon / ½ tsk torkad dragon 50 g ost 1 knippen rädisor ½ dl olivolja 1 msk vitvinsvinäger 5 blad libbsticka Gurk- & melonsallad ½ gurka 2 bitar vattenmelon Vuxen: 1 blomkålshuvud 1 ägg 1 dl mandelmjöl kärlek (salt & peppar) ½ kruka gräslök 2 kvistar dragon / 1 tsk torkad dragon 100 g ost 2 knippen rädisor 1 dl olivolja ½ dl vitvinsvinäger 10 blad libbsticka 1 nypa havssalt Instruktioner Skölj och ansa blomkålshuvudet, bryt i mindre buketter. Ångkoka blomkålen. Hacka gräslök och dragon fint. Riv osten. Mosa sönder blomkålen och blanda samman med mandelmjöl, ägg, hackad gräslök och dragon samt riven ost. Forma till biffar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i ugnen på 175°C i 20 minuter Skölj rädisorna och skiva dem tunt. Skölj libbsticka och hacka den fint. Mät upp olivolja och vitvinsvinäger i en skål. Lägg i rädisor och hackad libbsticka och blanda samman. Låt stå att dra under tiden biffarna blir klara i ugnen. Skala gurkan och tärna den i små bitar. Kärna ur melonen och dela den i små bitar. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6-10 månader: Rädisor kan många gånger vara lite skarpt till de allra minsta och då kan du enkelt ersätta denna med en enkel gurk- eller melonsallad. Receptet ser du i ingredienslista. Bebis 6 mån- 1 år: Grönsallad ges endast till barn över 1 år 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.