20 min
Tillagningstid 20 min Totala tiden 40 min Den här biffen kan man använda som ett vegetariskt alternativ till den grillade biffen under sommaren. Biffarna kan lätt bli lite lösa i konsistensen varför de inte lämpar sig till att grillas utan ugnen är bästa alternativet. Den är mycket smakrik och den kryddade rädissalladen som man har till lyfter upp rätten från att bli vardagsmat till en riktig festmåltid. Rädisor kan många gånger vara lite skarpt till de allra minsta och då kan du enkelt ersätta denna med en enkel gurk- eller melonsallad. Receptet ser du i ingredienslista. Vill man ha lite extra smak på biffen kan man öka mängden gräslök till det dubbla och kanske lite extra smakrik ost. Vill man utöka matmängden kan man göra en enkel grönsallad att ha till (dock endast till barn över 1 år). Författare: Mejas Mat Recept typ: Huvudrätt Maträtt: Hälsokost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: ½ blomkålshuvud 1 ägg ½ dl mandelmjöl ¼ kruka gräslök 1 kvist dragon / ½ tsk torkad dragon 50 g ost 1 knippen rädisor ½ dl olivolja 1 msk vitvinsvinäger 5 blad libbsticka Gurk- & melonsallad ½ gurka 2 bitar vattenmelon Vuxen: 1 blomkålshuvud 1 ägg 1 dl mandelmjöl kärlek (salt & peppar) ½ kruka gräslök 2 kvistar dragon / 1 tsk torkad dragon 100 g ost 2 knippen rädisor 1 dl olivolja ½ dl vitvinsvinäger 10 blad libbsticka 1 nypa havssalt Instruktioner Skölj och ansa blomkålshuvudet, bryt i mindre buketter. Ångkoka blomkålen. Hacka gräslök och dragon fint. Riv osten. Mosa sönder blomkålen och blanda samman med mandelmjöl, ägg, hackad gräslök och dragon samt riven ost. Forma till biffar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i ugnen på 175°C i 20 minuter Skölj rädisorna och skiva dem tunt. Skölj libbsticka och hacka den fint. Mät upp olivolja och vitvinsvinäger i en skål. Lägg i rädisor och hackad libbsticka och blanda samman. Låt stå att dra under tiden biffarna blir klara i ugnen. Skala gurkan och tärna den i små bitar. Kärna ur melonen och dela den i små bitar. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6-10 månader: Rädisor kan många gånger vara lite skarpt till de allra minsta och då kan du enkelt ersätta denna med en enkel gurk- eller melonsallad. Receptet ser du i ingredienslista. Bebis 6 mån- 1 år: Grönsallad ges endast till barn över 1 år 3.4.3177
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Lägg dem på smorda plåtar, alt plåtar med bakplåtspapper. Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Grymt goda som tillbehör till maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås. Kryddig ajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Fräs lök, morot och palsternacka i en gryta med olja. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. 5 msk paprikapulver 1 st vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja salt peppar 75 g pasta t ex makaroner Servera med
Blanda blomkål, lök, vitlök med ägg, havregryn och ost. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek sedan biffar som du format eller klickat ut i stekpannan
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja
Kryddig jordnötskyckling i slow cooker (8 portioner). Koka på låg i 5-6 timmar (eller 3 timmar hög) och servera med valfritt tillbehör. Kryddig jordnötskyckling i slow cooker (8 portioner)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.