1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet
Ingredienser Portioner. 4 250 g torkade gula ärter 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja 1/2 msk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar rapsolja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1. Använder du färsk okra tar du bort stjälken och torkar den sedan. Fryst okra behöver du inte göra något med, men tvätta den gärna i kallt vatten och låt rinna av i en sil eller durkslag
I lördags tog jag mig en promenad till de asiatiska butikerna kring Möllevångstorget för att inhandla diverse produkter som jag gått och suktat efter en tid
När jag gjorde dessa förträffligt goda blomkålsbiffar (en ny favorit) använde jag samma recept som till en annan favorit inom kategorin grönsaksbiffar, nämligen broccolibiffar (se här)
Servera blomkålsbiffarna tillsammans med valfritt tillbehör. Inspirerat efter ett recept i Buffé 9/2014 och modifierat på bästa Cajsa Warg-manér blev veckans vegetariska, blomkålsbiffar med indiska smaker
BLOMKÅLSBIFFAR (4 portioner) Ett litet-mellanstort Blomkålshuvud 1 Ägg Ca. 1 msk Fiberhusk ½-1 lök Soja Salt Vitpeppar Dela vitkålen i mindre buketter, koka den i lättsaltat vatten till den är mjuk (inte för mjuk)
Jag älskar när mina experiment i köket blir bra. Som det här. I veckan har jag varit så himla sugen på potatisen som jag köpte med mig hem för ett tag sedan
Blomkålsbiffar. Servera fläsket med lökröran, blomkålsbiffarna och lite lingon. När det är cirka 10 minuter kvar på fläsket börjar du steka blomkålsbiffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.