De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
jag brukar köpa dem när vi är utomlands på semester och har saknat dem här hemma. För ärligt talat, hur kul är det både att koka rödbetor och sedan bli knallröd om händerna när de skalas
Skala rödbetorna och skär dem i kvartar. Ringla olja över och på med flingsalt. Citron- och timjansmör. Skölj citronen och riv skalet och pressa ut saften
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Rödbetorna är som allra godast nu och väl värda att frossa i. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Finhacka lök, paprika och dill. Skala och skär rödbetorna i lagom stora bitar. Skala och hacka räkorna. Lägg den i en skål och finfördela den med en gaffel
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Det låter kanske lite konstigt att man kan vara för trött för att åka på semester, men eftersom jag har både doftastma och lite olika födoämnesallergier så är det alltid jättejobbigt att åka bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.