Ibland blir det ringar, ibland lusseform, ibland doppar jag dem i frön, ibland har jag frön i degen. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja). Mormor gör 4x10 st, men jag vill ha dem större och gör 4x8 st. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja)
Låt vattnet koka upp och vispa ner samtliga ingredienser så att det blir som en välling. ex torkad frukt, sylt eller något annat smakrikt så blir det gott
Alltså enbotten som smakar som härliga kolakakor och en krämig kladdkakefyllning, tillsammans med grädde och bär så blir det en riktig hit… eller snarare en homerun
Låt vattnet koka upp och vispa ner samtliga ingredienser så att det blir som en välling. ex torkad frukt, sylt eller något annat smakrikt så blir det gott
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå enegen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Då kan det kanske behövas lite nya idéer till smarriga recept, omväxling förnöjer sägs det ju och växlar ni om till detta receptet så blir det snabblagat, enkelt och gott
När man använder lättmjölk får man tänka på att pajenblir något rinnigare än med gräddmjölk, men får den bara stå till sig ordentligt är det ofta ingen fara
Brietårtan skall bli riktigt mjuk och krämig, så tryck lite på den så den känns mjuk. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Gör sirapen först, den kan du sedan förvara i kylen några veckor om inte allt blir uppdrucket och du kan även använda som saft (om du inte vill testa att blanda andra drinkar med den)
Rulla ihop röstin från ena kortsidan så att det blir som en rulltårta (se bild nedan). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.