Grillad entrecôte med råfriterad potatis och chipotlesås Sås. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, tomatpuré, dragon och chipotle i 50 g smör i en kastrull
En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Den här gången förvandlades förrätten till uppskattad mingelmat istället
Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt
Kristin får sig ett gott skratt av min berättelse, och påminner mig samtidigt om att skogens Kung skall man ha STOR respekt för även under andra tider på året
Det kom att visa sig degen inte ville jäsa och trots den sena timmen började jag kavla ut degen till tunna knäckebröd (dock inget jag rekommenderar att göra klockan tio på kvällen
Jag tillhör den senare gruppen och har i sommar köpt jordgubbar för dagsbehovet. Men hur ni än gjort så funkar det här receptet perfekt alltså och kommer att göra succé på sommarpartyt
Man får vara lite på sin vakt när man gräddar dessa då de snabbt bli "överbakta" men med rätt tid i ugnen och tillbehör såsom gräddig vaniljglass och färska hallon så är detta helt fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.