Det blev inkokta päron med mandelkola, mandelflarnochvaniljglass. Servera medvaniljglass. Igår hade vi gåfest i byn och vi fick äran att bjuda några trevliga grannar på dessert
Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. Är glassen hemmagjord, och serverad tillsammans med chokladsås så är det en riktig gourmeträtt, i mitt tycke
Rå vaniljglassmedapelsin-och mandelkola och. Man kan variera dem en massa också, vi valde att ha apelsin och mandel tillsammans med kolan vilket blev perfekt fräschör till den annars ganska mäktiga glassen
Men ägg kan också bli lite tråkigt och enahanda, så därför ville jag hitta en måltid där ägget fortfarande är grunden, men med lite smak av något annat
Vaniljglassmed rabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Avlsuta med att sikta över florsocker. Mamma hade hittat receptet i Allers och var inte sen att testa. Och tydligen v ä l d i g t e n k e l t enligt mamma
Lika med hjortronsylten. Vispa grädden, inte för hårt och lägg en klick bredvid glassen. Forma kulor av glassen och lägg på 4 assietter. 1 paket vaniljglass
Vaniljglass. Jag tror inte att jag är ensam om att få vårkänslor när solen skiner, och eftersom jag älskar glass, och hade grädde som gått ut i kylen fick det bli detta idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.