2-3 msk
kalvfond (hemkokt - förmodligen lite mindre om du använder köpt fond)
1 tsk
sukrin (eller honung)
2 tsk
arrowroot
Gör så här
Finhacka löken och stek den i ghee tillsammans med blåbär. Tillsätt rödvin, kalvfond och sukrin och låt koka ihop i ca 10 minuter, Tillsätt arrowroot och låt koka några minuter till, tills det tjocknar.
Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. Han berättade om alla möjliga goda grejer han brukade göra med köttet, däribland den här blåbärssåsen, som vi kände oss inspirerade att provlaga så fort som möjligt
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Jag serverade med en blåbärssås. Blåbärssås. Jag gjorde pannacottan i ganska stora portioner (3 stycken) och det känns som en efterrätt som det räcker att man äter lite av, därför står det 4-6 portioner i receptet, lite beroende på hur stora glas/skålar man vill använda
Blåbärssås. Blåbärssås. Ugn 180°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Pressa den kokta, kalla potatisen genom en potatispress
Stekt ankbröst med blåbärssås, ca 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Blåbärssåsen. Vi är hemma igen efter semester i Skåne och Bohuslän, och har börjat förbereda inför flytten i slutet av månaden
Blåbärssås. Ringla i lite flytande honung i blåbärsmixen och lägg sedan lite blåbärssås på tallriken. Idag kommer receptet på den goda förrätten som jag bjöd mina vänner på i fredags
Dekorera kakan med färska bär och daimkulor och servera med härlig blåbärssås. Blåbärssås. Dekorera med färska hallon och daimkulor och servera med fräsch blåbärssås
Energigivande fruktgröt med blåbärssås och mandelmjölk. Blåbärssås. Servera gröten tillsammans med blåbärssåsen och mandelmjölken, toppa med lite kanel
Ripbröst med blåbärssåsoch örtglaserade rotsaker. Receptet för 6-8 personerIngredienser. Viktigt att komma ihåg är att den vilda fågeln, ( Tjäder, and, orre eller ripa) skall vara helt upptinad om den skall användas från fryst, eller så förståss allra helst som färsk
Receptet på blåbärssåsen har jag fått av min vän från studietiden på Gastronomiprogrammet, Andréas. Lågtemperaturstekt utskuren kotlettrad med blåbärssås, rödlöksmarmelad, syltade kantareller och potatisgratäng med västerbottenost
Häll sen i den med lite blåbärssås och jämna till. Om du vill så kan du droppa lite av blåbärssåsen på toppen och ta en tandpetare och virvla om lite för att göra ett fint mönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.