Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Alla har vi perioder då vissa saker känns sjukligt jobbiga medans andra saker känns roliga och inspirerande
Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering
Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att umgås med sonen som har studiedag. Blåbärsmuffins. På förmiddagen bakade jag de här blåbärsmuffinsen och på eftermiddagen var det dags för oss att provsmaka
Smält smöret till toppingen och rör ihop tillsammans med havregryn och socker. Till helgens picknick bakade jag grymt goda muffins, som jag improviserade ihop och gärna vill tipsa om
vispa äggen tillsammans med kokosmjölk, sötning och vaniljpulver fluffigt. lägg smöret i en matberedare tillsammans med kokosmjöl, mandelmjöl, kanel, vaniljpulver, kardemumma, sötning, valnötter och mandel
1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3
Känn med sticka, det ska inte fastna deg på stickan. Fyll formarna med en klick smet, därefter ca 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till ca 2/3 av formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.