Recept på goda blåbärsbars medcitron kardemumma och lite vårspatt. Kakorna har en tydlig smak av blåbär och tillsammans medcitronoch kardemumma blir den till något extra
Igår gjorde jag riktigt godablåbärsmuffins. Alla har vi perioder då vissa saker känns sjukligt jobbiga medans andra saker känns roliga och inspirerande
I mina ögon är de vinnare, speciellt med de här goda rödbetorna som är fyllda med ädelost. Nu har jag fortfarande inte gjort det men jag har ännu en gång fått smaka på fantastiskt goda rödbetor och jag bara måste bjuda på receptet som kockarna var snälla att ge mig
Maken påstod att det var bland de godast bullar han ätit, så det var väl ett gott betyg. De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Tog ett vanligt recept och bytte ut lite ingredienser och vips så blev det denna goda kaka. Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle
Tog till ochmed ett par jeans på mig innan jag susade iväg för att möta upp mina kollegor i morse. Eller gör som jag gjorde - garnera med vit chokladglasyr
Den här pajen påminner om den goda ananaspajen som jag brukar göra, med skillnaden att den här pajen innehåller äpplen, kardemumma ochcitron i en fräsch och oemotståndlig kombination
Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.