Blanda grädde, mjöl och socker i en kastrull. Rör då och då med en träslev. Lägg bullarna med skarven ner i en litenlångpanna, klädd med bakplåtspapper
Tillsätttillsist mjölet. Gröp ur liteinkråm. 112 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något mer. 1vispad grädde. 1florsockerSmält smör och blanda ner mjölk, kardemumma och ägg. Blandningen får vara max 37 grader. 1Smula ned jästen och rör om tills den lösts upp. 1Tillsätt socker, salt och rör om. 1Arbeta degen kraftigti 7-10 minuter. 1Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter övertäckt av handduk. 1Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt. 1Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. 1Skär sedan degen i fyrkanter så stora som du vill ha dem, ända ner i plåten. Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk. 1Grädda 225 grader i 12-15 minuter. 1Låt svalna och dela sedan upp semlorna försiktigt. 1Blanda mandelmassa, mjölk ochinkråmtill en slät röra. 1Fyll semlorna med mandelmassablandningenochvispad grädde
Kavla ut den andra deghalvan och bred på fyllningen. Precisfärdigatilleftermiddagsfikat. Kanelbullar görs av andra halvan av degen och fördelas ovanpå vaniljkrämen
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.