1 mörk
choklad1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. 2. Starta med att göra botten. Blanda samtliga ingredienser. Bred ut i bakpappersklädd långpanna cirka 30x40 cm. Tänk att ju större form, desto lägre biskvier. 3. Grädda mitt i ugnen 20 minuter eller tills den börjar få färg. Ta ut och låt svalna helt. 4. Vänd upp botten på ett nytt bakpapper och dra bort det som sitter fast under. Det gör att undersidan på biskvierna inte fastnar på kakfatet. 5. Vispa ihop samtliga ingredienser till smörkrämen fluffigt med elvisp. 6. Bred krämen ovanpå botten, ställ kallt. 7. Smält choklad i micro eller vattenbad, bred den ovanpå kakan. 8. Garnera med strössel, hyvlad choklad eller med det du vill. Du kan även ringla på vit choklad. 9. Låt stelna och skär i rutor med en kniv som du doppar i hett vatten och torkar av mellan varje snitt.Tips Mandelmassan är lättast att riva om den är kall. Byt ut espresso mot gräddkolalikör för en annan spännande smak.
Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Lägg sedan smeten muffinsformarna med en sked. Detta underbart goda recept på chokladmuffins kommer från bloggen All that splatters och är skriven av bloggaren Lodi från Texas
Kakan består av en härligt spröd botten, en krämig kolafyllning som toppas med en len mjölkchoklad. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.