Blåbärskaka i långpanna – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 15 dl strösocker
  • 14 st ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • 11,5 tsk vaniljsocker
  • 15 dl färska eller frysta blåbär
  • 150 g mandelspånSätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  • 1 Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet.
  • 1 Häll smeten i långpannan. Strö över bär och mandelspån.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.