Baka söty

Baka söty

  • 52 Recept
Hallonpaj med grädde och marsan

Hallonpaj med grädde och marsan

Supergod hallonpaj (av rismjöl) med grädde och marsan. Pajdeg. 2 1/2 dl rismjöl. 125 g rumstempererat smör
Hallonpaj med godaste smultäcket

Hallonpaj med godaste smultäcket

Idag bakade jag den här goda hallonpajen. Jag gjorde en ny variant av smuldeg som blev väldigt lyckad. Viktigt att man jobbar ihop degen för bästa resultat
Hallonpaj

Hallonpaj

Svärmor gör så himla goda pajer. Här kommer en av dem. Hallonpaj. 150 g smör. 1 dl socker. 3 dl mjöl. 1 krm salt
Rabarberkräm

Rabarberkräm

Idag gjorde vi årets första rabarberkräm och så gott är det. ) Eftersom vi bara kör lite på en höft blir de inte exakt samma varje gång vi gör det men ska försöka skriva receptet så bra som möjligt ändå
Japansk cheesecake

Japansk cheesecake

Baka kakan på den nedersta falsen i ugnen i 50 minuter. Efter 50 minuter höjer du temperaturen till 150 grader och bakar vidare i 10 minuter
Frasvåfflor

Frasvåfflor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 50 gram smör 4 dl vetemjöl 2,5 dl vatten , eller vichyvatten, kallt 2 krm salt 4 dl vispgrädde Köp receptet
Gafflade pepparkakor

Gafflade pepparkakor

Lättbakade pepparkakor. Gafflade pepparkakor. Det blir cirka 60 stycken. Ingredienser. Du behöver. 200 g smör eller margarin

Pepparkakor på honung

1) Koka upp honung, vatten och kryddor. Låt blandningen svalna något. Tillsätt smöret i klickar och konjaken
Engelska pepparkakor/ingefärskakor

Engelska pepparkakor/ingefärskakor

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt grädde, sirap och citronolja. Blanda mjöl, bikarbonat och ingefära. Rör ner i smeten
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

I år vill jag inte stå och kavla pepparkaksdeg, men ändå inte vara utan hembakta pepparkakor. Skurna pepparkakor är lika goda om inte godare och doften i köket lika härlig
Snabba pepparkakor

Snabba pepparkakor

Dessa skurna pepparkakor är farligt goda och otroligt smidiga att göra. Passar perfekt till en kopp chai-te i väntan på julen
Pepparkakor

Pepparkakor

Pepparkakor bakar jag faktiskt inte så ofta. Men till mitt glöggmys som jag hade bakade jag ett gäng och dekorerade med kristyr
Kryddiga pepparkakor

Kryddiga pepparkakor

12 dl brun farin. 11,5 dl mörk sirap. 13 dl vatten. 12 tsk ingefära, rågade. 14 tsk kanel, rågade. 14 tsk nejlikor, rågade
Pepparkakor

Pepparkakor

I min familj har vi bakat pepparkakor och pepparkakshus i princip varje år sedan jag var liten. Och dessutom blev pepparkakorna så goda att det blev ytterligare en omgång deg förra helgen när familjen gav sig på att baka
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Alltså, så enkelt detta var. Och gott. Perfekt bas för glöggtilltugg med taleggio-ost, färska fikon och lönnsirap
Snabba pepparkakor

Snabba pepparkakor

Börja med att sätta på ugnen, 225 grader. Rör sedan ihop socker och smör till en fluffig smet. Ner med ägg och bikarbonat sedan blandar du alla övriga ingredienser till en pepparkaksdeg