Mjuk chokladkaka medsmörkrämsfyllning. Kaffekaka med chokladganache – mjuk kaka. Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 40 min, Känn med stick så citronkakan är torr och färdiggräddad
Gydas björnkaka. Med andra ord för rätt många år sedan. Dessutom är receptet skrivet med måttet kaffekopp, vilket väl motsvarar 1,5 dl, nostalgi det också…. Blanda med 1 kkp gräddmjölk. Rör ner i smeten tillsammans med 75 g smält smör. 50 g smör blandas med 2 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker. Relaterat 50 g smör blandas med 2 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker
Det är en slags dubbel kaka medsmörkrämsfyllning som vid första anblicken kan se ut som en makron, men detta är en läckerhet som är helt annorlunda i konsistensen
Och smörkrämsfyllningen smaksatte jag med mina två favoriter just nu. -) Inga mått med andra ord. När de var klara pudrade jag dem med kakao och florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.