Nä, nu tycker jag att vi kör all in på julen, ta vara på varje stund att njuta lite extra och koppla av med lite julmusik och en mugg glögg tillsammans med vänner eller familjen
Mjuk chokladkaka medsmörkrämsfyllning. Kaffekaka med chokladganache – mjuk kaka. Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 40 min, Känn med stick så citronkakan är torr och färdiggräddad
Det är en slags dubbel kaka medsmörkrämsfyllning som vid första anblicken kan se ut som en makron, men detta är en läckerhet som är helt annorlunda i konsistensen
Och smörkrämsfyllningen smaksatte jag med mina två favoriter just nu. -) Inga mått med andra ord. När de var klara pudrade jag dem med kakao och florsocker
Det är ju lite pyssligt, de olika momenten tar en stund att genomföra och de ska doppas i choklad och fixas med – här har du en stor biskvi som innebär mindre ”pill”
Macrons skall vara sega med fyllning i mitten. Kan hända att vi testar Leila Lindholms recept på Macrons-jag vet att min morfars ( en av en syskonskara på 16-med samma mor. 4 st ägg från frigående höns½ dl socker150 g skållad & malen sötmandel4 dl florsockerGrundrecept smörkrämsfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.