Björnkaka
kjaellgren
kjaellgren

Björnkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 gram smält avsvalnat smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker (210 gram)
  • 3,5 dl (210 gram) vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader, lägre om det är varmluftsugn
    Smörj och bröa en 2-liters form
    Vispa ägg och socker vitt och pösigt
    Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel och sikta ner i äggsmeten växelvis med mjölken och smöret.
    Fyll i formen och grädda i ca30 min i den nedre delen av ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.