Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten. Servera köttet med såsen och ris, klyftpotatis eller potatisgratäng
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad. Lägg köttet ovanpå och rulla in köttet i skinkskivorna med hjälp av plastfolien
Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med kryddor, låt svaln lite. Skär med cirka en centimeter mellanrum och ganska djupa snitt utmed hela fläskfilen på tvären
Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Häll sedan den ljumma såsen över den inbakade fetaosten och strö över lite sesamfrö
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn
Nästa gång skall jag nog slunga med lite spenat i fyllningen för att få in lite dekorativ grön färg. Tag ut den inbakade laxen och skär i portionsbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.