Knäckig Äppelpaj, 8 portioner. Tiden här kan variera lite, men räkna med ungefär 30 minuter, man vill att pajen ska få ordentligt med färg för att bli knäckig, och äpplena ska bli mosiga, men den ska ju såklart inte bli bränd. Knäckig Äppelpaj, 8 portioner
En väldigt god och lätt smuldegspaj att göra och smuldegen är såå himla god. Pajdeg. Blanda alla dom torra ingredienserna till pajdegen, häll i det smälta smöret och blanda till en grynig massa
Hur som helst - jag bakade en björnbärspaj och fryste in. Den sista omgången björnbär var färdiga att plockas, och så hade jag en sådan där aluminiumform i perfekt storlek för att rymma en paj
Idag tar jag vara på härliga björnbär och förvandlar dem till en söt liten paj. Här hemma är smulpaj en favorit men det här versionen är något annorlunda, men jättegod
Knåda samman mjöl, socker, salt och smör till en jämn pajdeg. Ananaspaj. Smörj en liten pajform (ca 20 cm i diameter) och tryck ut lite mer än hälften av pajdegen i den
Har nyligen provat plommon i smulpaj för första gången, och det var ju jättegott. Jag gillar plommon tillsammans med kanel, har gjort sylt på det bland annat, och smakerna passar ju fint i en smulpaj också
Den ursprungliga pajbottnen var gjord på dinkelmjöl, men eftersom mitt skafferi inte besitter några sådana nyttigheter, gjorde jag ett annat recept på botten som jag hittat på Roy Fares blogg och som blivit en favorit i pajsammanhang
Servera pajen med vispad grädde. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa