Paj

Paj

  • 19 Recept
Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 500 gram blåbär 1,5 msk potatismjöl 1 dl strösocker 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 125 gram Mat & Bak smör Köp receptet
Knäckig Äppelpaj

Knäckig Äppelpaj

Knäckig Äppelpaj, 8 portioner. Tiden här kan variera lite, men räkna med ungefär 30 minuter, man vill att pajen ska få ordentligt med färg för att bli knäckig, och äpplena ska bli mosiga, men den ska ju såklart inte bli bränd. Knäckig Äppelpaj, 8 portioner
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

En medelstor pajform. ugn 200 grader. 4 små svenska äpplen. 2 dl grädde. 1 dl socker. 100 g smör. 1 krm Salt. 2 dl havregryn
Björnbärspaj

Björnbärspaj

Pajen skulle med och jag gjorde en likadan med jordgubbar med. Den är toppen och smakar lite cookie paj, passar till de flesta bär
Björnbärspaj

Björnbärspaj

Häll i björnbärsmos blandat med 1dl socker och vaniljsocker i en stor pajform. Sätt ugnen på 225 grader

Björnbärspaj

En väldigt god och lätt smuldegspaj att göra och smuldegen är såå himla god. Pajdeg. Blanda alla dom torra ingredienserna till pajdegen, häll i det smälta smöret och blanda till en grynig massa
Baka björnbärspaj och frys in!

Baka björnbärspaj och frys in!

Hur som helst - jag bakade en björnbärspaj och fryste in. Den sista omgången björnbär var färdiga att plockas, och så hade jag en sådan där aluminiumform i perfekt storlek för att rymma en paj
Sweet cherry pie på vilda körsbär

Sweet cherry pie på vilda körsbär

Knåda samman mjöl, socker, salt och smör till en jämn pajdeg. Ananaspaj. Smörj en liten pajform (ca 20 cm i diameter) och tryck ut lite mer än hälften av pajdegen i den
Smulpaj med plommon

Smulpaj med plommon

Har nyligen provat plommon i smulpaj för första gången, och det var ju jättegott. Jag gillar plommon tillsammans med kanel, har gjort sylt på det bland annat, och smakerna passar ju fint i en smulpaj också
Enkel och god smulpaj

Enkel och god smulpaj

Ett gott och enkelt tips är denna smulpaj. Pajdeg (smulpaj). Bred ut bären i pajformen. Pajdeg (smulpaj). God morgon
Plommonpaj med mandelmassa

Plommonpaj med mandelmassa

Den ursprungliga pajbottnen var gjord på dinkelmjöl, men eftersom mitt skafferi inte besitter några sådana nyttigheter, gjorde jag ett annat recept på botten som jag hittat på Roy Fares blogg och som blivit en favorit i pajsammanhang
Plommonpaj

Plommonpaj

Smörj en pajform, 24 cm i diameter. Kör mjöl och nötter i matberedaren med kniven monterad till smulor
Smulpaj med plommon och brynt smör

Smulpaj med plommon och brynt smör

Den här plommonpajen är, som alla smulpajer, väldigt enkel att baka. Hälsningar från en som glömde och fick äta osedvanligt syrlig paj
Smulpaj med plommon

Smulpaj med plommon

Servera pajen med vispad grädde. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa