I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. Tills dess lever jag på att försöka skapa korsdrag i lägenheten och att äta fräscha och syrliga citronpajer med vit choklad
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen). Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Chokladkaka. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Fyll formen med hälften av smeten. På med resterande smet. 1 dl socker1 tsk kanelVispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.