Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Pepparkaksmums. Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums
Äntligen fredag och äntligen påsklov. Gud så skönt. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Igår hade jag lite besök. Så jag bakade denna kakan på förmiddagen. Den är rätt go faktiskt och jag gjorde ju den för några veckor sen till målaren som målade om köket
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Kommentarer
sylviakrantz
Jag har bakat denna kaka flera gånger. Mycket god!
Logga in eller Registrera för att kommentera.