Här kommer receptet på den goda marmeladen som jag gjorde till mina julkorgar och gav bort i jul. Denna marmelad kanske kan vara ett tips till ostbrickan på nyårsafton
Så nu blir det inlägg om rullar igen. Har ni saknat mina rullar. ) He, he. Jag har faktiskt gjort det. ) Denna gång blev det wraps/rullar med en god kyckling, champinjon- och baconröra
Tag ut märgen ur vaniljstången. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda. Skumma av vid behov. Gör ett marmelad prov efter ca 20 minuter, marmelad prov gör man genom att hälla lite av marmeladen på ett fat, låt kallna
Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen. Jag lägger ihop allt i formen för bakmaskin, den knådar på program, nr 8
Björnbärsmarmelad kokar man ihop lätt. ) Björnbärsmarmelad toppad på brieost är en riktigt god combo. Detta recept blir en burk, rätt lagom då marmelad inte tillhör det man äter varje dag direkt
Det händer att jag rensar ut i kokboksskåpet (skulle vilja kunna säga hyllan), men så lockas jag av någon fin kokbok jag stöter på och fyller återigen på
Någonstans på det världsomspännande internet såg jag någon göra en stek med endast salt, peppar och lök som kryddning vilket egentligen rent logiskt borde vara det mest rätta
Så nu börjar familjelivet på riktigt igen. En bit brie med björnbärsmarmelad är ju så grymt gott ihop. Det är ju käckt att få slut på bären i frysen från förra sommaren innan man ska fylla den igen med nya bär som kommer mogna framöver
Nu dräller det av härliga björnbär i skogarna och igår gav vi oss iväg och plockade några liter. Gjorde bland annat en väldigt god marmelad med choklad och rom i
Här kommer två varianter på linsbiffar som jag har ätit i veckan. )#1 Tyckte linsbiffarna jag gjorde för ett tag sedan blev riktigt goda, men fetaost hade varit riktigt smaskigt att ha i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.