10 dagar
i rumstemperatur, skyddad från direkt solljus, ska det vara klart. När man fått lite erfarenhet kan man testa smaken med tex ett sugrör, som förs ned under mattan. Har scobyn sjunkit till botten är den troligen död. Jag gillar kolsyra. Så om man inte nöjer sig med smaken efter den första jäsningen, då de flesta nyttigheterna bildas, så kan man göra en andra jäsning i flaska. Tillsätt
Jag ber om att få återkommamed receptet. Då står Societen dörrar öppna för schlager med div. Vårrullar med sojadipp och jordnötsdipp Sushi i olika varianter med inlagd ingefära, soja och wasabi Het köttfärs med salladsblad Blandade melonsorter på spett med hackad basilika Vårrullarna närmast på det gula fatet
Kommer hem, knådar ur all jäsning ur degen. och en dutt olivolja med citron. Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen
Blanda chiafrön, psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön med kallt vatten. I veckan bakade jag fröfrallor igen, men jag ändrade i receptet fast jag fortfarande utgick från Nillas Kitchens recept
Genom att enbart hålla igen på kalorierna en dag i taget och med några dagars mellanrum hinner kroppen aldrig ställa om till svält utan förbränningen är fortfarande lika hög, vilket gör att kaloriunderskottet ger minus på viktkontot
Det första vi åt när vi kom hem efter ett dygns resande var faktiskt korv med bröd till lunch. Det tog oss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skola och jobb igen
Pajdegen var väldigt smidig att arbeta med, så den kommer jag använda även till andra pajer. Jag trodde att smaken av kantareller skulle komma i skymundan, men det var snarare tvärtom
Beba som nu inte har någonstans att ta vägen kommertroligen få slå igen sin lilla men magiska korvhörna och ägna sig åt saker som att jaga hem pensionen varje månad
Det är tydligen så med oss i familjen Wicklund, (Läs päronen. Det är inte helt säkert vart i Asien Kombuchan har sitt ursprung men förmodligen är det Kina där även Téet kommer ifrån från början och Te är ju precis vad det handlar om, fermenterat te alltså
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.