Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Toppa med oliver och persilja. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Toppa med oliver och persilja. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen. ½ burk Zeta SoltorkadeTomater Strimlade (100 g)
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och de strimlade soltorkadetomaterna. En lite annorlunda variant av den klassiska franska skink- och ostpajen, Quiche Lorraine, något lättare och med betydligt mer grönt
Skölj bladspenaten, dela körsbärstomaterna på mitten, häll av oliverna & öppna fetaostpaketet. Låt pajen svalna något, servera med ett iskallt glas med citronvatten & en god sallad
Självklart med det vanliga pajdegsreceptet. strimlade soltorkadetomater. delade färska tomater. Toppa sedan med mycket färsk basilika och servera med en god sallad
Oliver och soltorkadetomater. Häll i allt i en brödform smörjd med kokosolja. Skär soltorkadetomater i fyra strimlor och oliver i halvor och rör ner i smeten
Den blev lite grekiskinspirerad med bla fetaost, oliver och soltorkadetomater. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajen med sånt som inte barnen gillar
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Klä en liten långpanna (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia medsoltorkadetomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.