Gott?

Gott?

  • 110 Recept
Datli

Datli

Datli är små delikata kakor som friteras och doppas i sirap. En orientalisk efterrätt som påminner om spanska churros i utseendet
Churros med chokladsås

Churros med chokladsås

Churros med chokladsås. 2017-01-21, 15. 45. Varför har jag inte provat att baka churros tidigare. Huuur goda som helst

Arabiska kakor

Blanda mannagryn och bakpulver noga. Rör ihop med alla övriga ingredienser till degen. Bred ut den i en smord smal form, beströdd med lite vetemjöl
Arabiska småkakor

Arabiska småkakor

03 Oct. 17. 01. Twitter. Facebook. Arabiska småkakor. 0kommentarer. Dessa småkakor är väldigt populära i hela Mellanöstern och Nordafrika
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Finns det något bättre att bjuda på än en härligt knäckig äpplepaj, som både är lätt att göra och fantastiskt god
Baklava

Baklava

Kör nötter, ströbröd, socker, citronskal, kanel och nejlikor i några minuter i en mixer eller matberedare till en jämn röra
Baklawa

Baklawa

Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna i 10min. Blanda kryddorna, nötter, sockret. Kavla ut smördegsplattorna på en smord form
Baklava

Baklava

om filodegen är fryst så måste du ta fram den och låta den tina i god tid före bakning, jag rekommenderar att köpa deg som varit i kyl istället då den håller bättre och inte är kladdig
Znoud El Set & Shaabiye- Baklava

Znoud El Set & Shaabiye- Baklava

Znoud El Set och Shaabiye är egentligen samma typ av efterrätt men de formas på olika vis. Det är baklava med en krämig fyllning
Basbousa

Basbousa

I måndags fyllde Joanna 24 år och då bjöd jag hem henne på middag. Temat blev arabiskt eftersom vi nyligen varit i Egypten
Mannagryndkaka

Mannagryndkaka

Mannagryndkaka. För några år sedan åt jag en så otroligt god mannagrynskaka i Grekland. Jag har försökt hitta något likande men inte lyckats helt
Mannagrynskaka

Mannagrynskaka

Mannagrynskaka. Smakar lite som ostkaka tyckte mina barn. God och krämig med en smak av vanilj. Efterätter Äggrätter
Simsim arabiska kakor med sesamfrö

Simsim arabiska kakor med sesamfrö

2 ägg. 2½ dl socker. 8-10 dl mjöl. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 1 tsk mald kardemumma. 2 dl matolja. 1 dl mjölk
Baklava

Baklava

Sätt ugnen på 150 grader. Halvera filodegsarken till ca 20x30 cm (Håll dem fuktiga under en våt handduk, de torkar lätt)
Mamoul- Fyllda mannagrynskakor

Mamoul- Fyllda mannagrynskakor

Mamoul är en traditionell och mycket omtyckt kaka i Mellanöstern som främst görs i Libanon, Syrien och även i Palestina
Basbousa - Arabisk mannagrynskaka

Basbousa - Arabisk mannagrynskaka

Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten. Man måste skilja på rosvatten och apelsinblomvatten
Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags
Rabarber kaka

Rabarber kaka

Saftig, enkel och mumsig rabarber kaka. Med smak av kanel och vanilj. Går snabbt att slänga ihop. Servera med glass eller vaniljsås
Weras sega kaka

Weras sega kaka

En lättgjord kaka som man rör ihop för hand. Den får en härlig seghet och en god smak av bittermandeloljan
Knäckig päronpaj, gudomligt god och enkel dessert.

Knäckig päronpaj, gudomligt god och enkel dessert.

Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta