Basbousa eller namoura (kärt barn har många namn) är en orientalisk mannagrynskaka. Ca 32 små bitar basbousa. 1 msk rosen- eller apelsinblomsvatten (finns att hitta i de flesta välsorterade mataffärer, kan uteslutas). Täck med plast och låt svälla i rumstemperatur i ca 15-20 min. Ta in i ugnen igen och baka i ytterligare ca 20-25 min, tills den blir gyllene. Relaterade Ca 32 små bitar basbousa. 1 msk rosen- eller apelsinblomsvatten (finns att hitta i de flesta välsorterade mataffärer, kan uteslutas)
zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas). Kavla ut mycket tunna bröd (ca2-3 mm) på ett mjölat bakbord och stek dessa direkt i en het torr stekpanna utan något fett, tills brödet har fått en gyllenbrun yta
Grädda sedan kakan i ugnen i 30-35 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund kakform. Rör ihop margarin och socker tills den blir krämig
Inlägget Mannagrynskaka med saffran och lingongrädde dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Sänk värmen och låt sjuda långsamt i 4-5 min tills det blir en tjock gröt
-). På tal om Basbousa…(i förra inlägget)…. FacebookSkriv utE-postGoogleTwitterGillaGilla Laddar. I helgen gjorde jag basbousa och tog med när vi var bortbjudna
Detta är egentligen inte bara Arabiskt kaffe, utan både Turkiskt och Grekiskt. 1,5 msk finmalet Arabiskt/Turkiskt kaffe. 1,5 msk finmalet Arabiskt/Turkiskt kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.