120 g
vetemjöl [2 dl] 60 g havregryn [1.5 dl] 30 g strösocker [0.3 dl] 10 g bakpulver [3,5 tsk] 10 g vaniljsocker [2,5 tsk] 1 g salt [1 krm] 1 banan 2 ägg 275 g mjölk [2.75 dl] 50 g mörk choklad 70 %, hackad smör, till stekning
Till servering300 g vaniljglass 100 g frysta blåbär lönnsirap
Toppa med banan och ev lite honung eller agavesirap. Rör i chokladbitarna. Bananpannkakor 1 port. 3/4 banan (resten använder du till att toppa pannkakorna med)drygt 1 dl havregryn0,5 dl minikeso1 äggvitalite bourbon äkta vaniljpulver1/4 dl sojamjölk eller ngn annan sorts mjölklite hackad mörkchoklad eller chocolate chipsHäll alla ingredienserna utom chokladen i en skål och mixa med en stavmixer
Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörkachoklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Bakade idag dessa härligt chokladiga småkakor medmörk- och vitchoklad. Kakorna uppskattas av både stora och små och de blir extra fina när du doppar dem i smält vit choklad och dekorerar med strössel
Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser
Så visst kan du mumsa mörkchoklad, mjölkchoklad och vit choklad och också tillverka recept med dessa ingredienser men få recept kan kallas LCHF och det är det man behöver förstå
underbar chokladkaka jag fick till. -) 200 gr halv-mörkchoklad (marabou tog jag) 1,5 dl krossade valnötter 1,5 dl russin havssalt färsk från Italien 200 gr ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.