Baka lite gott syrligt dinkel surdegsbröd i veckan, tog 3 dagar, men den mesta tiden är jästid. När jag bakar bröd nu för tiden försöker jag så ofta det går att använda Wästgötarnas mjöl
Sagt och gjort blev det hemmapizza på bakstenarna. Det man ska tänka på är hög värme (gärna 250 grader + varmluft) och en varm plåt om man inte har bakstenar
Bakade lite mumsiga yoghurtfrallor med linfrö till frukost idag, väldigt enkla att göra, blandade bara ihop degen igår i en bunke som fick jäsa i kylen under natten, i morse bakade jag ut de till frallor som fick jäsa lite i rumstemperatur under tiden som ugnen blev varm
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mitt första bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Slutligen så är de där bakstenarna jag tjatat om en väldigt bra investering, men det går även fint att värma på en plåt i ugnen som man skjutsar in pizzan på
Ibland så förekommer uppenbarligen tankeöverföring även i vårt moderna samhälle. Undrar om det i just detta fall är resultat av inandning av för mycket mjöl
Sätt på ugnen på 250 grader varmluft och in med bakstenar, om du har. Eftersom jag inte fått tummarna ur att lägga in bilderna från nyår så får vi först äta frukost…
Julbröd med öl och valnötter. Det är mycket att göra, men under kontroll. Idag förbereder vi det stora julbaket, jag och Elin ska strax gå igenom alla beställningar och spika hur stora degarna blir imorgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.