Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen
Tillsätt äggulor, mjöloch salt. * Lite extra mjöl till utbakningen. Nu vet jag att jag är väldigt sent ute men glömde helt att lägga upp ICAs underbara julbrödmed pesto och mozarella
Blanda ihop mjölsorternamed salt och tillsätt lite i taget. ½ dl chiamjöl. Aprikoserna kan t ex bytas mot fikon eller dadlar, och mandel och cashewnötter kan bytas mot valnötteroch hasselnötter, eller något helt annat om du inte tål mandel och nötter överhuvudtaget
Följden är att jag har lovat mig själv att tacka nej till olika roliga uppdrag inför våren. Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. Skölj av salladen noga Skala och klyfta upp päronen Blanda en dressing av citron, olivolja, salt och peppar Häll dressingen över sallad och spenat och blanda runt Lägg över det i en ny skål och lägg i päron, nötter och parmesanost 6 personer. 100 gram valnötter
Rör ner de torra ingredienserna ochmjölk i omgångar och blanda tills det blir en slät smet. Ringla eller bred ut kolasås och dekorera med frostad frukt ochvalnötter
Pajen jag bjuder på idag är en uppdaterad variant på toscapaj, jag har använd härliga valnötter, mandlar och ljuvliga päron som liksom omsluts och gifter sig med den lena kolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.